2009. szeptember 23., szerda

Ige és imádság - 1. nap.

Istennek két szolgálólánya, Kozla Györgyi és Földes Istvánné segítségével, elkészült az előző evangelizáció rövid tartalmi beszámolója. Köszönet érte. 

Most az első nap (szombati) tartalmát tesszük fel, és hamarosan a második napit is.


1. nap augusztus 22.


Az Életház dicsőítő csoportja kezdte a napot énekléssel majd a csoport tagjai, kezdték meg a bizonyságot tevők sorát, Bálint Péter az út kereséséről. Fábián Guszti és lánya Helga énekeltek, majd ők is bizonyságot tettek az újjászületésükről, szabadulásukról. 


Veress Efraim lp. szolgálata.

Az újjászületett hivőnek 4 dologra van szüksége ahhoz, hogy növekedni tudjon:

-Isten igéjére
-imádkozásra
-Gyülekezetre

-szolgálatra.


Az első: Isten igéje.

2 Timoteús 3r. 16-17. v.:"A teljes írás Istentől ihlettet, és hasznos a tanításra,a feddésre,a megjobbításra,az igazságban való nevelésre. hogy tökéletes legyen az Isten embere,minden jó cselekedetre."

Máté 4;4:"Ő így válaszolt:"Meg van írva:Nem csak kenyérrel él az ember,hanem minden igével,amely Isten szájából származik."
Ezek az igék voltak a tanitás alap igéi,délelőtt.

-az írás Istentől származik,az írás eredete Istennél van.

-Istentől ingyen van az írás.-Mekkora érték számunkra,hogy Isten eljuttata a szavát hozzánk? Értékesnek tartod? Ez az Istentől származó beszéd változás hoz az életedbe?

-Az újjászületett ember nem élhet Isten igéje nélkül,meg lehet probálni de nem lesz fejlődés hanem gyengülés fog bekövetkezni.

-Ha számunkra kedves, sokat jelent nem válunk meg tőle. Nem mindenki számára természetes aki nem hívő.

-Olvasni-hallgatni

Az igét olvasni és hallgatni is kell.Azt is el kell olvasni ami éppenségel nem a kedvünkre való, nem lapozni tovább, hogy azt olvassuk amihez kedvünk van.Hallgatni Isten igéjét azért kell,hogy ne csak azt olvassuk amit mi akarunk hanem amit más választ. Az ige olvasása a hit növekedésének alapvető feltétele.

Több féle módón tanit, fedd,megjobbit, nevel. Nincs más norma a hívő embernek csak Isten igéje. Az élet minden területére van válasz a Bibliában. Nem csak tanit, fedd, int. Nem esik jól de hasznos. Mikor mirre van szükség: -kemény beszéd de javulok tőle, farag-formál. Akár mirre tanit fogadjuk el mert változást hoz az életünkbe. Ha ott vagy ahol szól Isten igéje ott kaphatsz hitet. Nem csak kemény beszéd van benne, tanit fontos dolgokra. Isten igéje magyarázatott ad midenre.

Isten igéje változást hoz a

-a személyes életünkbe
-a házasságba
-az emberi kapcsolatainkban
-a hétköznapi életünkben.

Délután már többen eltudtak jönni.
Bizonyságokat is meg hallgathattuk az Érszőllősről érkezett Gombos Miklós és Kovács Tibor testvérektől, valamint Svrakáné Zsuzsitól a körülötte lévő szolgálati lehetőségekről. Már nem előszőr volt köztünk Kurucz Sára aki újra énekével és bizonyságtételével örvendeztettet meg bennüneket. Fazekas László elmondta,hogyan szólitotta meg az Úr itt az Életháznál tavasszal. Franyóné Terikétől biz.tétel majd egy verset hallgathatunk meg. Fábián Zsolt és lánya Edina is szintén énekeltek és bizonyságot tettek.

Veress Efraim lp. Szombat délután:

A második: az imádkozás.

Az első tanitás az Isten igéjéről szólt, amin keresztül Isten szól hozzánk, a következő az imádkozásról amin keresztül mi szólhatunk Istenhez.

Máté 6 rész 6-13.vers.

Mi az imádság?-Istennel kapcsolatot teremtek a magam részéről-akkor is ha Isten nem kezdeményez kapcsolatot.

Ha én kezdeményezek hívást eljut Istenhez?Miért imádkoznak az emberek?Létezik,hogy Isten nem hallgat meg?

Lehet. Ha nem tiszta a szívem, képmutató vagyok. Ha az indit imádságra,hogy az emberek meg csodáljanak, hogy azt lássák milyen jó is vagyok, ékes,hosszú imádsággal meglehet téveszteni másokat. De ezzel gátolhatok másokat a növekedésben.

Meg kell vizsgálni,hogy imádkozom! Mert lehet a megrekedésnek oka ha nem őszintén azért imádkozom amiért kell.
Nem csak az az imádság számit amit a gyülekezetben hangosan mondunk el, hanem a csendes kamrában elmondott imádságok, még inkább.

Van tiltás is: ne legyetek bő beszédűek, nem az a jó ha egy formák az imák ha nem ha a a Szentlélek szól, ne mondjuk ugyanazt sokszor.

Úgy kell közeledni Istenhez mint Atyához, mint gyermek a szűlőhöz.
Csak akkor szólithatjuk Isten Atyánknak ha már gyermeke vagyok!
Bizalmunk legyen imádságban Istenhez. Meg vizsgálni és meg tudni mi az Isten akarata az életemben. Amikor imádkozunk hangolodjunk rá az Urra, elmondhatjuk neki :
-testi szükségünket
-lelki szükségünket
-szabaditást kérhetünk,
és Isten megkegyelmez az Úr Jézusra nézve. Utánna már sokszor kérhetjük de csak ha Isten gyermeke vagyunk! Ha elmondtad már, hogy :Isten légy irgalmas nékem bünösnek!és Isten megbocsájtott! Isten csak a gyermekeinek bocsájt meg, minden nap meg kell állni Isten világosságában, és megvizsgálni és megtisztítani az életünk. Mert ha nem és egy bűnt is meg hagysz az életedben és nem vallod meg akkor el gyengülsz napról-napra gyengébb leszel.
Szánjunk időt az imádságra!
A végén hálát adhattunk ezért a napért és sokan hozták imáikban szeretteiket az Úr elé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése