2009. szeptember 26., szombat

A gyülekezet és szolgálat - 2. nap

2. nap augusztus 23.

 

Vasárnap már a Súrból, Dorogról, Mosonmagyaróvárról, Szlovákiából, Budapestről érkezett testvérekből össze álló Életjel dicsőítő csoport szolgált énekekkel, versel.


Veress Efraim lp. vasárnap délelőtt:

 

A Gyülekezet.

 

Efézus. 4 rész 1-16 vers.

-Az efézusi gyülekezet kialakulása:

Az első lelki munkás Apollos volt, hirdette az evangéliumot de a Szentlélekről nem sokat tudott, a megtérést hirdette. Pál mikor meg érkezett közéjük akkor meg kérdezte, hogy vettetek e Szentlelket minek után hívőké lettetek? Mikor ez a 12 férfi kapta  a Szentlelket, ekkor alakult meg a gyülekezet.

Mikor újjászületünk még nem nagy a tudomány. A szeretet, öröm az nagy, de ismeret viszont még nincs, vagy igen kevés, de innen indul a növekedés.

13 vers: "...míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra.”

El kell jutni Krisztus megismerésének teljességére. Az újjászületett hivő embernek egy növekedő gyülekezetbe kell, hogy tartozzon.

Gyülekezet=Krisztus teste. Mi az, hogy gyülekezet? Vizsgáljuk meg a Biblia fényében. Nincs tökéletes gyülekezet, van, amelyik hasonlít Krisztushoz, de nem teljesen. A legkisebb gyülekezet az a két-három ember, akik Krisztus nevében összegyülnek. Ahol két újjászületett ember van az Gyülekezet ott jön a 3.4.5….és ezt tekintjük gyülekezetnek. Fentről is ezt tekintik annak.

Az újjászületettek között egység van. Sok próbája van. Azok akik az Úr Jézus Krisztusban vannak azok egységben vannak, még ha nem is értenek mindenben egyet. Ez nem könnyű, de meg kell harcolni. Minden testvér más, de egyek vagyunk Krisztusban, mert ugyan az a Lélek van bennünk. Itt látszik meg mekkora Krisztus teste. Kinek a felelőssége? A hívőknek, vagy a vezetőnek? Igen. A lelki vezető azért van állítva a gyülekezet élére, hogy tökéletesítse a gyülekezetet, és ez által ő is tökéletesedik.

A Gyülekezetben helye van az intésnek. Mitől függ, hogy sok vagy kevés az újjászületett a gyülekezetben? Attól is,hogy megbecsülik e az Úr testét az Úrvacsorát. Az I.Kor.11 rész 27-32 az emlékezés igéi. Amikor úrvacsorázunk, nem szabad elfelejteni, hogy az Úr megbocsátott, és erre kell emlékezni, és nem csak megszokásból, azért hogy ne szóljanak meg mások. Az ördög itt hozza a legnagyobb csapdát a gyülekezetbe, mert megosztja a közösséget. Itt nem csak saját magamra kell gondolni. Imádkozni! Egymás terhét hordozni!

 

Vasárnap délután:

Ismét az Életjel csoport szolgált, majd Fazekas László tett újra bizonyságot, mert említteték neki, hogy szombaton nem beszélt arról, hogy mi vezette a megtéréshez. Franyóné Terikétől egy újabb verset hallgatunk meg. Majd Komárominé Eszter tett bizonyságot arról, hogy Isten kegyelméből, a férje a halálos ágyán megtért.

 

 

Veress Efraim lp.:

A szolgálat

A hivő hiába:

–olvas igét

-imádkozik

-gyülekezetbe jár,

ha nem szolgál.

Ha élet van benne, akkor munkálkodik.

János ev.13. r. 13-17. vers.

Róma 12. r. 1-2 vers.

Újjászületéskor a keskeny útra lépünk, cél a mennyország, és addig, míg oda érünk szolgálni, kell. Nem csak az igehirdetésből áll a szolgálat, különbségek vannak a szolgálatokban, de, ha nem végzünk semmit, akkor tunyaság lesz. Az Úr Jézus is szolgált és tanította a tanítványait a szolgálatra. 

A szolgálat lehetősség vagy kötelesség? Nincs olyan, hogy nem vállalom. Parancs. Az újjászületett ember nem válogathat a szolgálatok közt. Van feltétele a szolgálatnak? Mindenki mindet végezhet? Nem. Csak amire az Úr Jézustól kapott megbízást azt a szolgálatot. Viszont az evangélium terjesztése minden ember Kötelessége!! Nincs kibújás! Nem feltétlenül hangos prédikációkat jelent, hanem a mindennapok megélése hívőként. Jó dolog mikor az Úr megszégyenít és meg mutatja, hogy kell szolgálni. Akarod, hogy az Úr Jézus Krisztus meg legyen veled elégedve? Alázd meg magad és szolgáld. A szolgálattevőknek meg kell felelni a Bibliában pontosan leírtaknak, nem mindenki lehet igehirdető, tanító, próféta, vagy vezető. Ha Isteni megbízás nélkül csinálod, az nem épít, hanem rombol. Vannak korlátok is, de ez nem azt jelenti, hogy nem végezhet más szolgálatot. A Krisztus testében mindenkinek van feladata, szolgálata. A testet is szolgálatba kell állítani mindennap, nem lehet, hogy hétköznap a test dolgait szolgáljuk, vasárnap viszont a lélek dolgait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése